Welk type mens ben je?

Het leven bestaat uit golfbewegingen.
Hoe groot de golven zijn en hoelang ze aanblijven, dat kun jezelf bepalen. Het is dan ook belangrijk om in een situatie waar het even wat minder gaat, jezelf even de spiegel voor te houden, zodat je kunt bepalen welk type mens je bent.

Locomotief:
Een locomotief is een persoon die van tijd tot tijd zoveel energie heeft dat het wagonnetjes, oftewel mensen eraan kan hangen. Hij heeft een luisterend oor, keer op keer weer vol goede tips en positieve energie. Een locomotief dendert maar door en ziet er sterk en onverwoestbaar uit. Maar dat deze locomotief ook even aandacht en tijd nodig heeft- denk maar aan een servicebeurt – vergeten anderen vaak. Als deze geen servicebeurt krijgt, dan zal deze, hoe sterk dan ook, toch vastlopen. Een locomotief moet dus af en toe pas op de plaats maken om zichzelf te onderhouden.

Wagon:
Een wagon heeft een motor nodig om zich voort te bewegen. Haakt die vast aan een gezellige, leuke, positieve locomotief, dan zal deze wagon zich prettig en fijn voelen. Op het moment dat je als wagon alleen verder moet, kunnen er problemen ontstaan. Het tempo neemt af, want je motor is er niet meer. Omdat je gewend was aan de positieve energie en boost om je heen, ga je deze missen en val je terug. Je krijgt identiteitsproblemen, omdat je niet meer weet wie je bent. Je bent al die tijd aangehaakt geweest aan de locomotief. Je wordt angstig, omdat je niet weet welke weg je op moet. Een lusteloos, onrustig, onbestendig, angstig, neerslachtig, eenzaam en verdrietig gevoel ontstaat.

Je bent boos; boos omdat je je motor mist. Het is je ontnomen en dat vind je niet rechtvaardig. Is dit daadwerkelijk ook zo, of ben je gewoon verantwoordelijk voor je eigen leven en daden? Alleen door daadwerkelijk ervoor te zorgen dat je je eigen wagon van een motor gaat voorzien, of zelf een locomotief gaat worden, kunnen je levensgolfbewegingen minder worden.

Welk type mens ben je en waar wil je naar toe?

Deel je mee?