Wat bezielt Bénazir.

Regelmatig kom je iemand tegen die een beroep of hobby uitoefent waarvan je denkt: wat bezielt zo iemand? 

Bénazir is (para)psycholoog, gespecialiseerd in kinderen en heeft een drukbezette agenda. Zij heeft praktijk aan huis en geeft lezingen aan scholen en ziekenhuizen. Ook bezoekt zij met haar team regelmatig gezinnen die wonen in een zogenaamd spookhuis. Gezinnen die wonen in een, op het oog, doodnormaal huis. Echter zij worden lastig gevallen door negatieve entiteiten en energieën in hun huis, waardoor het hen onmogelijk wordt gemaakt een normaal leven te leiden. De lichamelijke klachten die men krijgt als men woont in een spookhuis zijn legio en vaak niet te verklaren.

Vaak zijn deze mensen ten einde raad, hebben alles al geprobeerd en overal hulp gezocht wanneer zij bij team Bénazir aankloppen. De ouders en kinderen uit dergelijke gezinnen hebben bijvoorbeeld last van stemmingswisselingen, horen stemmen in hun hoofd en krijgen opdrachten. Lichamelijke klachten uiten zich in hartkloppingen, maagklachten, niet kunnen eten, hoofdpijnen, slapeloosheid, pijn in gewrichten en spieren enzovoort.

Bénazir gaat met haar team naar zo’n huis toe om entiteiten en negatieve energieën te verwijderen. Dat gaat vaak niet zonder slag of stoot en neemt doorgaans een hele dag in beslag. Het reinigen van een spookhuis is een specialisme op zich en kan zeker niet door iedereen gedaan worden. Niet zelden komt het team in huizen die al gereinigd zijn door mensen met de beste bedoelingen, maar met onvoldoende kennis van zaken. Als niet alle entiteiten verwijderd worden en het huis hier niet goed voor wordt afgesloten, keert het probleem na enkele dagen of weken terug in versterkte vorm.

Zie het als krakers die uit een huis verwijderd worden en weer terugkeren omdat het huis niet is afgesloten, maar dit keer zijn zij vastbesloten en laten zich niet zomaar weer verwijderen. Het reinigen van een spookhuis is een intensief karwei, kost heel veel energie en doorzettingsvermogen. Nadat een huis ontdaan is van al het negatieve volgt nog een intensieve periode van herstel en ook hierin begeleidt Bénazir hen.

Bénazir: WAT BEZIELT JE?

Ik was een zeer angstig kind en woonde in een huis met een enorm verleden. De Tweede wereldoorlog had duidelijk sporen nagelaten in ons huis en ik zag ook nare schaduwen en mensen door het huis heen lopen. Ze waren erg agressief en op een gegeven moment werd ik zelfs fysiek mishandeld door hen. Mijn ouders geloofden me en ondernamen meteen actie. Het was erg moeilijk om er in het openbaar over te spreken, omdat er ruim 35 jaar geleden een groot taboe op heerste. Iemand vinden die direct hulp kon bieden was moeilijk.

Mijn ouders hadden gelukkig financieel de middelen om een specialist uit India te laten overvliegen die mij kon helpen. Doordat ik de juiste begeleiding kreeg, heb ik geleerd om met mijn gave om te gaan. Nooit heb ik het voornemen gehad om mijn beroep in die richting te zoeken. Tijdens mijn loopbaan echter kwam ik steeds kinderen tegen die verkeerd gediagnosticeerd werden. Ze zagen entiteiten (die ik ook kon waarnemen) en werden niet geloofd. Diverse psychische stoornissen kregen ze gediagnosticeerd, terwijl ze feitelijk in staat waren om in een andere dimensie te kijken.

De angst en hulpeloosheid van deze kinderen herinnert me aan mijn eigen jeugd. Dat is waarschijnlijk ook mijn bezieling geworden waarom ik huizen betreed die anderen liever vermijden. Niets is mooier dan dat je kan en mag helpen aan een stukje veiligheid en geluk van een kind. Zeker als je ziet dat na ons bezoek een kind vrijwel direct verandert in een blij kind.

Wat bezielt me? Het mogen helpen, zodat een kind een veilige jeugd mag beleven.

Geef een reactie