Waarom brengt salie een huis in een gevaarlijke fase?

Als men het heeft over een spookhuis denkt men vaak gelijk aan wat ons voorgespiegeld wordt in horrorfilms: deuren die vanzelf open gaan, voetstappen op de trap, lichten die spontaan aanspringen en speelgoed dat ineens gaat spelen. Wat maakt nu een spookhuis tot zo’n huis en hoe ‘gevaarlijk’ is het om in zo’n huis te leven?

Min-energie

Een huis dat energetisch zwaar aanvoelt, noem ik liever een huis dat staat in de min dan een spookhuis. Het is namelijk een bundeling van min-energie waar het huis mee gevuld is en dat zijn onder andere ook zwarte entiteiten. Zwarte entiteiten zijn entiteiten die niet in staat zijn om zichzelf te voorzien van energie en hebben daarom energie van mensen, dieren en/of planten nodig. Witte entiteiten daarentegen zitten in het licht en parasiteren dus niet. Je moet hierbij denken aan bijvoorbeeld overleden dierbaren. Min-energie zijn ook menselijke emoties, zoals angst, woede, verdriet, teleurstelling en dergelijke. Als een huis zich bevindt in een gebied waar veel gebeurd is, dan zullen de vaak eeuwenoude gebeurtenissen eveneens hun sporen achterlaten in de vorm van min-energie. Dit zorgt er samen voor dat een huis steeds zwaarder gaat aanvoelen en zelfs op een gegeven moment onbewoonbaar wordt.

Beginfase

In de beginfase zal het huis gaan ‘leven’. De energie is in beweging en doordat alles om ons heen uit energie bestaat, geeft dit ook een reactie. Elektriciteit en draadloze verbindingen zullen hier zeker op reageren: lichten die aangaan, slechte ontvangst, accu’s die snel leeg raken, speelgoed dat spontaan gaat spelen en koude windvlagen om je heen. Als er ook nog lichamelijke ongemakken bij komen, dan gaat deze fase over in de middenfase.

Middenfase

In dit stadium nemen kinderen vaak ook entiteiten waar. Een man met een zwarte hoed of cape komt regelmatig voor. Maar ook overleden dierbaren bieden zich aan, of kind-entiteiten die met de aanwezige kinderen gaan spelen. De entiteiten die zich nu in de woning bevinden zijn zelden overleden dierbaren, ook al worden ze wel als zodanig herkend. Een zwarte entiteit kan namelijk iedere vorm aannemen die deze wenst. Het is energie en energie is vormloos, net als water. Ze nemen vaak de vorm aan van een voor de bewoners vertrouwd persoon, zodat hun aanwezigheid niet als ongewenst wordt ervaren. Bij de waarneming van een overleden dierbare maakt een mens plus-energie aan en dat is nou net de energie die de entiteiten zo hard nodig hebben. Als jij denkt dat je overleden ouder in de buurt van je is, geeft je dat een fijn gevoel, oftewel je maakt plus-energie aan. Hoe meer plus-energie de entiteiten krijgen, hoe krachtiger ze energetisch worden.

Stille fase

Ieder mens heeft plus-energie nodig om te leven en dat is net zo noodzakelijk als de zuurstof die we inademen. Als je als mens niet voldoende plus-energie krijgt, ontstaan er allerlei geestelijke- en lichamelijke klachten. Dit gebeurt in de stille fase van een huis. Je bent dan zo omhuld door min-energie dat je niet kunt opladen, waardoor je letterlijk uitgeput raakt. Deze uitputting brengt ook andere, vaak onverklaarbare klachten met zich mee. De oorzaak van deze signalen die het lichaam afgeeft, worden helaas vaak niet herkend. Omdat alle bewoners op hun eigen manier reageren op deze min-energie is het vaak lastig om goed de vinger erop te leggen wat nou precies de oorzaak is van de negatieve spiraal waarin het gezin beland is.Slaapproblemen, vermoeidheid, lichamelijke pijnen (hoofd, buik, spieren, rug, schouders, nek, benen, knieën) ,reflux of verborgen reflux, hartkloppingen, kleine blauwe plekken, hoofdbonken en auto-immuunsysteem-klachten komen dan veel voor. Maar ook geestelijke klachten, zoals stemmingswisselingen, woede-aanvallen, angsten, concentratieproblemen, vergeetachtigheid, depressies en zelfbeschadigingen die soms zelfmoord tot gevolg hebben. Uiteindelijk zie je vaak dat dit leidt tot een complex geheel dat een grote invloed heeft op het gedrag van de mensen. Burn-outs, ADHD, Autistisch aanverwante stoornissen, MCDD, Fibromyalgie, vermoeidheidssyndroom zijn diagnoses die vaak worden gegeven aan mensen die in een zware energetische omgeving wonen. Onder invloed van de min-energie kan bepaald gedrag sterk naar voren komen, dat bij normale omstandigheden geen probleemsituaties hoeft te veroorzaken.In deze stille fase ontstaan er in een gezin vaak opvoedkundige uitdagingen en/of psychologische problemen.De reguliere gezondheidszorg neemt slechts een aantal signalen waar, waardoor men vaak slechts de symptomen behandelt, maar nooit de oorzaak vindtEen mens is dan te vergelijken met een ui. Wil je tot de kern komen, dan zal je alle bruine schillen eraf moeten verwijderen om te zien wat de kern is. Ga je behandelen zonder de kern te vinden, dan doe je aan symptoom-bestrijding, waardoor er een lang behandeltraject ontstaat en er allerlei nevenklachten kunnen optreden als je de ene klacht ‘verholpen’ hebt.

Oplossing

Ten eerste zal je ervoor moeten zorgen dat het huis uit de min-energie komt en blijft. Dat is een uren durende klus en zal secuur en effectief gedaan moeten worden. Dan zal de ergste verstoring in het gezin als eerste moeten worden aangepakt en dat is vaak het opvoedkundige gedeelte. Dit om duidelijkheid te verschaffen en wat uiteindelijk stabiliteit en rust geeft. Daarna is er tijd voor het aanpakken van psychologische klachten. Een tijd het gezin volgen is dus van groot belang, omdat een mens de neiging heeft om in oude patronen terug te vallen. Als hulpverlener zorg je dan ervoor dat de blinde vlek telkens weer zichtbaar gemaakt wordt. Dit is een fase waar je als hulpverlener langs de zijlijn staat en het gezin je van tijd tot tijd informatie verschaft over de vorderingen of terugval. Je bent dus niet de motor van het gezin.

Conclusie

Deze stappen zullen zorgen voor succesverhalen, omdat je zo tot de kern van het gezin komt en het probleem van alle kanten aangepakt wordt. Het reinigen van een huis is niet zomaar even een klusje, maar het is van groot belang dat je eerst analyseert in welke fase het huis en het gezin zich bevinden en je vervolgens een goed behandelplan gaat opstellen.Salie, wierook, afstandsreiniging of alle andere soorten van huisreinigingen zorgen er dus alleen maar voor dat het huis sneller in de stille fase zal komen. Het lijkt dan alsof het probleem verholpen is, maar helaas is het dan alleen maar ernstiger geworden. Alleen wordt de oorzaak dan vaak niet meer herkend, omdat het escaleert op een ander vlak. Wat begon als een klein probleem, kan dus ontaarden in een complex probleem, dat het leven onaangenaam kan beïnvloeden.