Slaapproblemen

Casus Tim:

Tim is een peuter van bijna twee met een groot slaapprobleem. Sinds zijn geboorte heeft hij geen enkele nacht doorgeslapen. Vele ziekenhuisopnames en onderzoeken  hebben niet de oorzaak kunnen opsporen van dit probleem. Moeder zelf kreeg anti-depressiva voorgeschreven, want ook zij kampt met een slaapprobleem. De spanning in huis loopt erg op vanwege de korte lontjes, de vermoeidheid en de radeloosheid.

Ouders van Tim aan het woord:

Na een heftige bevalling werd Tim geboren, precies op de uitgerekende datum. Een prachtige baby en we waren ongelooflijk trots! Tim en ik moesten nog twee dagen in het ziekenhuis blijven. Dagen waarin hij vrij rustig was, ook al dronk hij niet goed en moest zijn maagje leeggepompt worden, omdat er vervuild vruchtwater in zat. Toen dit achter de rug was, mochten we naar huis. Op het moment dat we ons huis betraden, begon hij direct te huilen. Na een aantal weken was dit nog het geval en het verergerde. Het liep op tot een  ‘ritme’ waarin hij alleen nog maar sliep tussen 19.00 en 02.00 uur; de rest van de tijd krijste hij onophoudelijk. Alles hebben we geprobeerd: boeken over huilbaby’s  lezen, gesprekken met het consultatiebureau, we kregen homeopathische middelen en  kochten diverse draagzakken. Osteopaten en huisartsen, overal gingen we langs in de hoop op verbetering. Maar een duidelijke oorzaak werd niet gevonden. Een ‘huilbaby’ werd er gezegd. Het was een ware uitputtingsslag om de dagen door te komen.

De maanden erna waren moeizaam, hoewel het een geruststellende gedachte was dat hij geen pijn meer had. Hij stond onder controle bij de kinderarts, die hem op het moment dat hij ruim 3 maanden oud was, nogmaals wilde opnemen voor een aantal dagen om hem te testen op een koemelkallergie. Dit had hij gelukkig niet. De maanden erna bleven zwaar. Ik had het gevoel dat ik na mijn bevalling direct een sneltrein was ingestapt die maar voortdenderde; een rustpunt was er nooit. Tim huilde nog steeds elke nacht urenlang. Uitgeput viel hij ‘s ochtends rond een uur of zes pas in slaap. Als hij sliep kon ik de rust nog steeds niet vinden, hoe uitgeput ik ook was. Ik ging gewoon door en geloofde in een betere tijd, een tijd waarin Tim vast wel meer ging slapen; dan zou ik ook de rust vinden, dacht ik. Mijn man die al die tijd bewonderenswaardig sterk was, begon ook uitgeput te raken. Onze relatie stond onder druk, alle gebeurtenissen en de vermoeidheid begonnen hun tol te eisen.

Ik belandde uiteindelijk bij de huisarts met mijn slaapprobleem, die per direct antidepressiva voorschreef. Ik kon het niet geloven: ik was toch niet depressief? Ik was voornamelijk erg moe! Natuurlijk begreep ik dat slaapmiddelen en kalmeringspillen de oplossing ook niet waren, dus ik ging daar ook erg voorzichtig mee om, al wilde ik ze elke nacht wel innemen. Ik besloot het heft in eigen hand te nemen en het zelf te doen. Hoe wist ik nog niet, maar daar zou ik achter komen!

Als Tim even niet ziek was of een paar dagen wat minder huilde, was ik evengoed te moe om ook maar iets leuks te doen. In het weekend kwam daarom de zorg voor Tim vaak op mijn man zijn schouders terecht. Ik kon alleen maar verdrietig en lusteloos rondlopen in mijn badjas: totaal vermoeid en wanhopig. Geen prettig gezicht. Dit zorgde uiteraard weer voor irritatie en de cirkel werd zo langzamerhand wel erg rond.

Ik probeerde af en toe een therapie, zelfs een ontspanningscursus.  Ik was er van overtuigd dat ik het zelf kon en moest oplossen. Mijn moeder werd regelmatig wakker gebeld  ’s ochtends om Tim op te vangen, na de zoveelste nacht waarin Tim en/of ik weer wakker waren. Ik kon zo een week achter elkaar niet slapen, tot ik weer een kalmeringspil ‘mocht ’ nemen, maar ging gewoon door. Ook naar mijn werk bleef ik gaan.

Ik wilde niet breken. Ondertussen wanhopig zoekend naar een oplossing. Uiteindelijk besloot mijn masseuse me te helpen: ze bood een alternatieve therapie aan die helaas niet erg aansloeg. Maar bij elk bezoek zei ze: ‘Jouw huis, het is niet in orde! Het is daar druk, het voelt niet goed.’

Er ging een belletje bij mij rinkelen, toen ik terugdacht aan een paar dagen wintersportvakantie die we hadden gehad, maanden daarvoor. Hoe verschrikkelijk ik ook opzag tegen deze vakantie, verliep deze opvallend vlotjes. Tim was daar vrolijk en niet ziek, en ook ik sliep daar gewoon. Peter en ik waren daar weer blij met elkaar. Dat ontstond daar als vanzelf, zonder er veel moeite voor te doen. We hadden er weer wat vertrouwen gekregen in de toekomst! Ik dacht destijds dat het aan de ontspanning lag, van ‘er even uit zijn’,  of de frisse berglucht. Maar door de opmerking van mijn masseuse bekeek ik dit met andere ogen. Ik wist meteen wat mij te doen stond.

Ik nam contact op met Bénazir, die vertelde dat ons huis erg vol zat met entiteiten. Gek genoeg kwam dit bericht voor mij niet als een donderslag bij heldere hemel. Ik had zoiets wel verwacht. Ze linkte me door naar een besloten site op internet waar ik ‘lotgenoten’ kon ontmoeten. Ik kwam daar in een warm bad terecht: ik kon daar mijn verhaal kwijt en mijn vragen. Totdat ze kwam werden we in een bubbel (= een bescherming) geplaatst waardoor de klachten tijdelijk verdwenen.

Bénazir aan het woord: de ontmoeting

We worden heel hartelijk ontvangen door een spontane Selma. Duidelijk waarneembaar zijn de sporen van vermoeidheid in haar gezicht. Haar moeder is er ook bij aanwezig, omdat Peter een nieuwe baan heeft en geen vrij kan krijgen. Hij zal later inhaken.

We beginnen op zolder en zijn daar uren bezig. Als we de entiteiten die er in ruime getale aanwezig zijn vastleggen op de foto, wordt het voor Selma duidelijk waarom haar zoon bepaald gedrag vertoont. De plekken waar hij angstig naar wijst laten duidelijk zien dat er geen leuke entiteiten aanwezig zijn. Het huis is – mede door onwetendheid van een medium – tot een climax gekomen waardoor de bewoners meer last dan baat hebben gehad van haar hulp. Opluchting, woede, machteloosheid, schuldgevoel en verdriet zijn de emoties die Selma beleeft. Ze is blij dat haar gevoel bevestigd wordt.

Bénazir constateert dat Tim deze entiteiten kan waarnemen en hij raakt er enorm van in paniek. Hij wordt niet alleen door ze wakker gemaakt, maar ook wordt er energie bij hem afgetapt waardoor hij bijna geen weerstand heeft en vaak ziek wordt. Verborgen reflux, koorts, diarree en overgeven zijn de klachten waar hij last van had en heeft. In zijn bed treffen we zeer heftige jongens aan en na een intensieve battle begeven we ons vervolgens naar de ouderslaapkamer. In de klamboe treffen we enorm veel entiteiten aan. Dit heeft te maken met de structuur van het materiaal. Maar ook de matras is een vergaarbak van entiteiten. Dat Selma een slaapprobleem heeft en extreme vermoeidheid vind ik niet meer dan logisch. Entiteiten hebben immers energie nodig om zich te kunnen manifesteren en dat hebben de bewoners van dit huis goed kunnen merken. De klacht die er vrijwel direct ontstaat is vermoeidheid. Als de situatie langer duurt, dan kunnen er veel onverklaarbare fysieke klachten ontstaan. Kinderen hebben daardoor vaak te kampen met (verborgen) reflux, buikpijn, angst en slaapproblemen. Het hele auto-immuunsysteem kan erdoor ontregeld raken, waardoor er ook daar klachten kunnen ontstaan zoals allergieën.

Met drie man sterk ontdoen we het ouderlijke bed van alle ongenodigde gasten.

In de vroege avond voegt Peter zich bij het gezelschap. Het is een nuchtere man met een medische achtergrond. De beelden en uitleg geven hem meer duidelijkheid, maar hij wil resultaten zien. Ik ben het volkomen met hem eens: mijn bezoek moet resulteren in het oplossen van diverse problemen. Als het huis en de aura’s van de bewoners gereinigd zijn, gaan we twaalf uur later richting huis, erop vertrouwende dat het een goed resultaat zal opleveren.

Hoe is het nu:

Het is nu een aantal weken na de reiniging, waarin we zeker een groot verschil merken. Tim heeft sinds de reiniging elke nacht doorgeslapen, zelfs tot 7.30/8.00 uur ’s morgens. De sfeer is in huis véél harmonieuzer, de korte lontjes zijn verdwenen. Ik slaap elke nacht weer prima, af en toe nog wel met wat homeopathische middelen, maar het vertrouwen moet nog groeien: het is nu nog zo vers. Het hele opgefokte, die adrenaline die door me heen joeg als ik niet kon slapen, is wel weg. Dat kwam heel duidelijk door de matras, weet ik nu. Een kalmeringspil heb ik niet meer hoeven nemen en de antidepressiva heb ik weggegooid: daar heb ik nooit in geloofd. Peter en ik voelen ons weer gelukkig met elkaar en durven nu heel stiekem te praten over een tweede kind. Iets wat sinds de geboorte van Tim niet eens ter sprake is gekomen. De angst naar weer zo’n ervaring , zoveel vermoeidheid  en ellende was te groot. Maar voorlopig gaan we genieten, want dat moeten we nu inhalen.

Als een kind er dan niet meer in zit, is dat maar zo. We zijn gelukkig, en dat is nu het belangrijkste. We hebben elkaar en een stralend, gelukkig en gezond kind. En een huis dat nu eindelijk voelt als thuis. Dit alles is voor ons zoveel waard. Het genieten dat voor veel mensen begint in de kraamtijd, is bij ons nu pas begonnen. Nu begint onze start.

Informatie:

Reinigen van een huis:

Onwetendheid is misschien wel een van de belangrijkste oorzaken waardoor een huis in een hel kan veranderen en tevens de meest voorkomende oorzaak die ik tegenkom. Salie, zout en wierook zouden de middelen zijn om je huis te kunnen ontdoen van entiteiten. Helaas maak ik bijna dagelijks mee dat dit de katalysatoren zijn in een onrustig huis.  Men brandt salie en loopt dan vervolgens door het huis om de entiteiten te verjagen. Maar wat gebeurt er als je zwarte entiteiten of een groep hiervan hebt die zich niet door een takje salie laten verjagen? Die worden hierdoor alleen maar bozer en zij stellen vervolgens alles in het werk om jouw verblijf in de woning onplezierig te maken. Het gevolg is dan ook dat de situatie verergert nadat het even lijkt goed te gaan na het reinigen met bijvoorbeeld salie. Ik maak regelmatig situaties mee waarbij ik met spoed mensen met kinderen uit een huis moet halen, omdat een medium met salie het huis heeft geprobeerd te reinigen. Kinderen – een zeer kwetsbare groep – worden daarna vaak ook fysiek aangevallen. De gevaren van het gebruiken van salie in je huis zijn behoorlijk groot, maar helaas vaak onbekend. Salie is een onderdeel van een eeuwenoud Indiaans ritueel en als je het zonder ritueel doet, kan het averechts werken. Het reinigen van een huis met wierook wordt ook regelmatig geadviseerd, maar ook gedaan door mediums. Als men wist wat de werkelijke betekenis is van wierook, zou men er voorzichtiger mee omspringen: wierook is namelijk een verering voor de entiteiten. Op deze manier trekt men juist de aandacht van de aanwezige entiteiten. Als in een huis op dat moment zwarte entiteiten aanwezig zijn, dan is het misschien voor te stellen dat deze door het branden van wierook onrustiger worden en in geen geval verdwijnen.  Wierook kun je dus alleen veilig branden in een huis waar je er zeker van bent dat er geen zwarte entiteiten aanwezig zijn.

Oorzaken van een vervuild huis:

De reden waarom het ene huis vatbaarder  is dan het andere heeft diverse oorzaken. Het kan liggen aan de personen die er wonen of woonden, maar ook aan het grondgebied. Dat een huis dat honderden jaren oud is door zijn historie mogelijk entiteiten huisvest, klinkt vanzelfsprekend. Maar ook nieuwbouwwoningen kunnen er vatbaar voor zijn:  als het grondgebied een gebied is geweest waar oorlogen, heksenvervolgingen, plunderingen en meer van dit soort heftige activiteiten hebben plaatsgevonden, kan het vele jaren later een vervelende situatie opleveren. Vaak zie ik gebeuren dat de in het huis wonende  kinderen als eersten last van onverklaarbare verschijnselen krijgen. Ze zien (zwarte) schimmen en voelen zich bekeken. Ook koude luchtstromen en disharmonie worden vaak ervaren. Een kind is in het algemeen gevoeliger voor energieën dan veel volwassenen. Dat uit zich meestal in de beginfase in:  onrustig slapen, vaak wakker worden, stemmingswisselingen, woedeaanvallen, ruzies , futloosheid en angstig gedrag. Hoe komt dat? Zwarte entiteiten hebben energie nodig om zich als het ware staande te houden. Daarvoor zoeken ze de meest pure energie die er is en dat is die van een kind. Hun negatieve energie ontladen ze bij het kind en dat veroorzaakt de genoemde symptomen. Het is dan van groot belang dat er niet met allerlei hulpmiddelen geëxperimenteerd wordt, zoals met salie, wierook en zout. De gevolgen kunnen zo groot zijn, dat deze niet te overzien zijn. In mijn werk kom ik vaak ernstig getraumatiseerde kinderen tegen die door onwetendheid blootgesteld werden aan krachten waar je als volwassene zelfs niet aan wilt denken. Kinderen worden soms fysiek verwond door iets onzichtbaars en de geestelijke verwondingen  die ze kunnen oplopen, zijn vaak nog ernstiger dan de lichamelijke.

Onschuldig lijkende rituelen:

van glaasje draaien is zo langzamerhand wel bekend dat het minder onschuldig is dan het lijkt. Pubers vinden dit een spannend experiment en  de verleiding  om het uit te proberen is groot. Het oproepen van entiteiten op deze wijze kan ervoor zorgen dat men entiteiten in zijn huis krijgt die niet altijd goede bedoelingen hebben. Maar wat ik misschien nog veel vaker tegenkom, is dat men zwarte kaarsen brandt in huis, omdat het zo mooi in het interieur past. Zwarte kaarsen zijn een element van satanische rituelen en kunnen een vervelende situatie veroorzaken. Het is niet zo dat een zwarte kaars een zwarte entiteit oproept, maar als je in een door entiteiten ‘vervuild’ huis woont, kan het de bekende druppel zijn.