Entiteiten wegsturen!

Kijkend naar de Sixth Sense ( film over een paranormaal kind) realiseer ik me dat kinderen door onwetendheid vaak blootgesteld worden aan gevaren waar men geen weet van heeft.

Als een kind bezoek krijgt op zijn kamer van entiteiten dan wordt er vaak geadviseerd: stuur ze maar naar het licht.  Deze handeling zou volgens vele mensen direct rust moeten geven en probleemoplossend werken. Dat het wegsturen van entiteiten niet altijd zonder gevaar is, is voor velen niet duidelijk. Je stuurt een entiteit weg en je weet niet eens wat voor een soort entiteit het is en wat hij komt doen. Helaas komen niet alle entiteiten met goede bedoelingen.

Je kunt het beste deze vergelijking trekken om het begrijpelijk te maken: als je je huis opent en iedereen kan naar binnenkomen,  dan zal je niet alleen leuke en lieve mensen op bezoek krijgen die het beste met je voor hebben. Het is afhankelijk van de omgeving waar je woont, hoe je huis eruit ziet en wat je in je huis hebt staan welk publiek zich aangetrokken voelt tot je huis.

Heb je waardevolle spullen in je huis, dan zullen er ook mensen komen die van je willen profiteren. Je zult mensen hebben die slechts komen kijken, mensen die  iets meenemen en dan vertrekken en  mensen die zich thuis voelen, niet meer weg willen en het huis in bezit nemen. Als je huis dan te druk wordt omdat er zoveel mensen naar binnen zijn gekomen, zodat je er zelf nauwelijks kunt leven, wil je stappen ondernemen: je stuurt iedereen weg! Een aantal zal vertrekken, maar een gedeelte heeft gezien wat je in huis hebt en wil het niet zomaar opgeven. Je zult dus hulptroepen moeten inschakelen om deze te verwijderen. Je besluit de brandweer te bellen om ze te verwijderen. Die komt, maar weet niet goed wat ze met de situatie aan moeten omdat ze niet de middelen, opleiding  en materialen hebben om ze te verwijderen. De bewoners in je woning worden agressiever en wapenen zich, want ze willen er niet uit. Sterker nog: ze nemen alles over en voor jou blijft nauwelijks nog wat over om te kunnen leven. Je bent moe van het vechten en verzwakt, omdat je niet tegen ze op kunt.

De enige oplossing is dat je hulptroepen vindt die wel de ervaring, kennis en krachten hebben om je je huis terug te geven. Mensen die als eerste de zaak overzien en niet op gevoel de zaak analyseren.

Dit is wat er gebeurt als je entiteiten wegstuurt.

Niet iedere entiteit is wit en laat zich makkelijk wegsturen. Zwarte entiteiten bieden weerstand, omdat ze dit als hun huis zien. Roep je vervolgens hulp in van een medium om ze te verwijderen en die heeft niet de kennis en ervaring om ze te verwijderen, dan zal de situatie erger worden. In eerste instantie lijkt het rustiger, maar dan zie je vaak dat er andere lichamelijke klachten en stemmingswisselingen ontstaan, waardoor de situatie uiteindelijk onhoudbaar wordt. Het zelfde effect heeft het branden van salie en wierook ook: je verdrijft enkele entiteiten, maar omdat je het huis niet afsluit zullen ze terugkomen en zich bovendien  ‘wapenen’.

Vaak wordt ook aangenomen dat – als men een entiteit waarneemt –  het wel een overleden familielid zal zijn.  Zwarte entiteiten kunnen zich in iedere vorm laten zien. En als je niet weggestuurd wil worden, dan kies je toch voor een gedaante die vertrouwen wekt?

Een huis dat alleen te maken heeft met witte entiteiten voelt niet zwaar aan en de bewoners hebben dan geen lichamelijke klachten zoals vermoeidheid, buikpijn, slecht slapen en stemmingswisselingen, om maar enkele veel voorkomende klachten te noemen. Als je entiteiten in je huis hebt en niet weet welke, zorg dan dat een vakkundig persoon het probleem oplost, of laat ze zitten, want iedere mislukte poging om ze weg te sturen veroorzaakt meer onrust. Een specialist weet hoe je een huis moet afsluiten en dat kan NOOIT  vanaf een afstand. Niet iedereen kan en mag dit. Als je een entiteit kan waarnemen wil dat nog niet zeggen dat je de kennis hebt om een huis te ontdoen van entiteiten. Je kunt het vergelijken met een persoon die alleen zijn EHBO diploma heeft en dan een patiënt gaat opereren. Dat zal ook niet zonder complicaties verlopen.

Een huis reinigen kost veel tijd en dan moet je snel denken aan een volledige werkdag voor een normale woning.

Maar het huis afsluiten is misschien wel het allerbelangrijkste, want anders laat je de deur open en is alles voor niets geweest.

Onwetendheid brengt vaak emotionele schade toe aan kinderen. Ik hoop dat deze informatie de kans hierop verkleint. Deel je mee om te informeren?