Ouders

Om verschillende redenen worden kinderen bij mij aangemeld. Vaak hebben de ouders al tal van hulpverleners gehad die allemaal met goede bedoelingen hun eigen visie hebben op het probleem. De adviezen die ze krijgen staan soms lijnrecht tegenover elkaar en dat zorgt voor verwarring. Dat brengt behalve meer onrust ook pedagogische problemen met zich mee. De grenzen die je moet stellen aan het kind komen dan in het gedrang omdat je bezig ben met overleven. Er wordt vaak gekozen voor oplossingen waar zo min mogelijk confrontaties mee gemoeid zijn want alles wat ze willen is gewoon rust.

In de ervaringen van de ouders kunt u lezen op welke wijze ze het contact met mij ervaren hebben en wat voor invloed het  op hun gezin heeft gehad.

 

Teveel hulpverleners

Woedeaanvallen

Angst

Slaapproblemen

 

 

 

Elisabeth heeft haar ervaringen opgeschreven in het boek de zwevende nuchterheid. Ze heeft een ervaring gehad die gelukkig niet zo vaak voorkomt tussen mijn aanmeldingen. Omdat het een ervaring is die je niet zomaar met iedereen kunt delen, heeft ze ervoor gekozen om dit onder een pseudoniem te schrijven in een  bijzondere boek met veel humor.

Voor mij erg leuk om te lezen hoe volwassenen en kinderen ons zien.ons zien.