Onze harde schijf

Gea komt bij mij op bezoek omdat ze tegen een aantal zaken in het leven aanloopt waar ze niet goed raad mee weet. Ik ga samen met haar opsporen wat de mogelijke oorzaken zijn waarom bepaalde gevoelens en reacties op anderen in haar leven spelen. Ze wil heel graag mijn werkwijze ervaren in de hoop dat ze nu verder kan met haar leven.

In een kort gesprek geef ik haar weer wat ik precies doe: op telepathische wijze leg ik contact met haar onderbewustzijn en kan op die manier tot de harde schijf van de mens doordringen. Gebeurtenissen die slechts een aantal seconden aangeboden zijn, maar niet bewust zijn meegemaakt, worden toch in het onderbewustzijn opgeslagen. Het is een vergaarbak waar een heleboel informatie ligt opgeslagen en soms ook informatie die je in het dagelijks leven tot last kan zijn, omdat bepaalde emoties erdoor op een heftige manier in werking kunnen worden gezet. Denk maar eens aan heftige angsten voor situaties waar men eigenlijk niet bang voor hoeft te zijn. Door een bepaalde programmering van het onderbewustzijn kan deze emotie opgeroepen worden in zo’n situatie.

Gea kan maar moeilijk tegen bepaald fysiek contact van anderen. Zelfs haar man laat ze niet toe. Zelf vindt ze het niet erg om te knuffelen, maar door iemand gestreeld worden is voor haar een marteling. Ze kan totaal niet plaatsen waarom ze dit gevoel heeft. Ze weet alleen dat ze dit – zolang als ze het zich kan herinneren – al haar hele leven heeft en dat het nu in haar relatie een probleem wordt. Haar man wil haar graag fysiek aanraken, maar haar reactie op hem is zo heftig dat hij helemaal dichtklapt en geen toenadering meer durft te zoeken. Ze houdt enorm veel van hem en vindt het daarom vreemd dat ze dit fysieke contact als zo naar ervaart. Haar reactie op zijn strelingen zijn van dien aard dat er nu zelfs een huwelijkscrisis ontstaan is. Het enige dat hen nog bij elkaar houdt is de liefde voor elkaar, maar genegenheid naar elkaar tonen is moeilijk. Hij durft haar niet aan te raken en zij weet niet hoe ze haar gevoel moet veranderen. Aan mij de taak om op te sporen waar dit euvel vandaan komt.

Ik stel haar op haar gemak als ze bij mij op de bank zit, omdat ik zie dat ze enorm gespannen tegenover me zit. Wel zoek ik meteen contact met haar onderbewustzijn en in een razendsnel tempo laat ze me zien hoe haar jeugd verlopen is en dan stuit ik op een bepaald beeld dat ze me toezendt. Ik weet nu dat ik dit moet uitdiepen, omdat het een ongebruikelijk beeld is wat ze me laat zien. Ze laat me een jongen van een jaar of achttien zien die haar fysiek betast en als ik haar leeftijd moet schatten, dan is ze slechts een paar maanden oud. Ik moet ontdekken wie het is en als ik haar op telepathisch niveau vraag wie het is, zegt ze dat het haar oom is, de jongere broer van haar vader.  Ze laat me zien dat er seksuele handelingen met haar gepleegd worden. Als ze hierbij huilt, wordt ze door de jongen gestreeld om haar te sussen, maar de handelingen worden wel voortgezet. Nu snap ik ook waarom ze zo reageert op strelingen. Die associeert ze met deze periode waarin ze op een vervelende wijze gestreeld werd en betast werd op plekken die niet gebruikelijk zijn. Zelf heb ik even tijd nodig om dit te verwerken, maar veel tijd is er niet, want aan Gea merk ik dat ze graag antwoorden wil weten. Daar is ze immers voor gekomen.

Na de tweede kop koffie vraag ik aan haar of ze het broertje van haar vader kent. Ze knikt en zegt dat haar ouders geen contact meer met hem hebben. Waarom weet ze niet, omdat daar altijd erg geheimzinnig over gedaan wordt. Hij wordt doodgezwegen. Als ik haar vertel wat ze mij heeft laten zien, is ze geschokt. Nu snapt ze ook waarom er nergens een foto van hem te vinden is en haar vader nooit over zijn jongere broertje wil praten. Sterker nog: hij wordt zelfs boos als zijn naam wordt genoemd. Het familiegeheim dat voor Gea verborgen wordt gehouden, ligt nu op tafel en ze snapt nu ook haar reactie op strelingen. Ik adviseer haar om met haar man hierover te praten en samen een weg te zoeken hoe ze toch hun genegenheid aan elkaar kunnen tonen. Omdat ze al een relatietherapeut bezoeken, weet ik zeker dat ze met zijn hulp een weg zullen vinden. Gea zal wel datgene wat ik bewust heb gemaakt moeten verwerken, maar haar ouders ook die nooit verwerkt hebben wat hun dochter is aangedaan. Een moeilijke tijd zal volgen, maar de liefde die ze voor elkaar hebben zal hun grootste drijfveer zijn om hier uit te komen.