Is een huisreiniging zweverig?

Spiritualiteit wordt soms als zweverig betiteld omdat het niet tastbaar is.

Dat je ook op een nuchtere en rationele manier met spirituele zaken om kunt gaan, dat is bij vele mensen niet bekend. Met name het onderwerp huisreinigingen geeft vaak bedenkingen.

Als men gaat verhuizen, dan steekt men er vaak heel veel tijd en moeite in om het nieuwe onderkomen naar wens te maken. De sfeer en inrichting van de vorige bewoners past dan niet bij je eigen smaak. Ook wordt er – voordat je het huis intrekt -een grondige schoonmaakbeurt gegeven, zodat je in een fris huis kan starten. Alle tastbare zaken worden aangepakt om er een heerlijk leefbaar huis van te maken

Maar wat men vaak echter vergeet, is dat -wanneer een huis bewoond wordt – je ook te maken hebt met mensen die zich emotioneel ontladen. Verdriet, woede, angst, teleurstelling en andere emoties kunnen het huis dusdanig vervuilen dat het onleefbaar wordt. Op het oog kan het een mooi, fris huis zijn, maar zodra je er een langere tijd in zit, dan voel je de zwaarte over je heen glijden. Vermoeidheid, slaapproblemen, nek-en schouderklachten, buikpijn en allerlei onverklaarbare klachten openbaren zich dan. Je kunt er niet echt de vinger opleggen, maar een onbestendig gevoel bekruipt je dan soms. Als je tot de groep mensen hoort die extra gevoelig is – en dat is 20% van de bevolking – ,dan kunnen de klachten zo erg worden dat een burn-out of depressie het gevolg kan zijn.

Een huis ontdoen van negatieve energie is dan een oplossing die vele klachten kan laten verminderen en zelfs kan laten verdwijnen. Een mens is niet gemaakt om in min-, oftewel negatieve energie te leven. Als je huis in de min staat, dan zul je er op allerlei fronten ‘last’ van hebben.  Een huis energetisch laten reinigen is dan een verlichting en dan moet je dit niet doen met salie en/of wierook, want dan ben je nog verder van huis.

Je huis laten reinigen is minder zweverig dan men denkt. Als je een huis betrekt, dan wil je een frisse nieuwe start maken. En dat betekent dus ook dat je niet de emotionele ontladingen van de vorige bewoners wil ervaren en in je leven wilt brengen.

Een frisse start is dus ook op emotioneel gebied nodig, want alles om ons heen bestaat uit energie en iedere energievorm bestaat uit min en plus. Een mens gedijt het beste in plus-energie, zeker als je een nieuw begin wilt maken.