Het geheim

Het geheim

Hulpvraag: 

Mijn dochter Fay van 4 jaar is erg bang in haar kamer. Ik moet zeggen dat ik me in haar kamer zelf onrustig voel om “iets” dat er sterk aanwezig is. Fay wil niet in haar kamer spelen, zelfs niet als we erbij zijn. Mijn andere dochter, Gesley van twee, ziet iets en als ik Gesley in haar bedje leg kan ze een tijdlang tegen HET brabbelen. Ook zwaait ze ernaar, maar ikzelf kan niets zien . Kun je ons advies geven, want we weten ons geen raad met de situatie.

Bezoek van Bénazir:

Als ik op bezoek kom bij Nanda en haar dochters hangt er een erg gespannen sfeer. De roodharige Fay is erg verlegen en verbergt zich achter Nanda. Gesley daarentegen met haar blonde piekhaartjes is open en brabbelt iets onverstaanbaars tegen me. Eerst ga ik met de twee meisjes spelen om hun vertrouwen te winnen. Na een tijdje gaan we samen naar de kamer van Fay. Gesley huppelt rond in de kamer en op dat moment zie ik een entiteit verschijnen. Gesley ziet haar ook en roept: ‘Kijk, kijk.’ Nanda kijkt me verschrikt aan en ik geef haar een goedkeurend knikje. Fay reageert meteen paniekerig en wil niet meer in haar kamer zijn. Ze klampt zich aan haar moeder vast en wil alleen maar weg. Nanda en haar dochters verlaten de kamer en ik ga op speurtocht. De entiteit die zich manifesteert is de gids van Gesley en voelt goed aan. Toch is de sfeer erg bedrukt en verdrietig in de kamer van Fay. Ik kan geen andere entiteiten ontdekken en zet mijn voelsprieten uit of ik informatie doorkrijg. En ja hoor: Fay zendt me beelden door van de kamer waarin ze slaapt. De beelden grijpen me aan en verklaren een heleboel voor me. Het probleem ligt op een ander gebied dan Nanda dacht.

Als ik de woonkamer binnenkom, zie ik dat vader Onno inmiddels ook thuis is. Onno is een grote, stoere, gesloten man en hij is erg terughoudend naar mij toe. Hij kijkt echt de kat uit de boom. De beelden die ik van Fay heb doorgekregen, hebben betrekking op Onno en ik weet niet hoe ik dit moet vertellen aan Nanda en Onno. De sfeer in de kamer van Fay is een emotioneel geladen sfeer, die ontstaan is door menselijke emoties. Emoties die te maken hebben met een geheim waar Onno en Nanda mee kampen: Onno is impotent en heeft daar veel problemen mee. Hij voelt dat hij faalt ten opzichte van Nanda en trekt zich daarom terug in zijn eigen wereld. Nanda weet ook niet zo goed wat ze met dit probleem aan moet, omdat Onno geen hulp wil en er zelfs niet over wil praten.

Maar wat heeft dit met Fay te maken?

De kamer van Fay is de slaapkamer van Onno en Nanda geweest en de beladen emoties van Onno en Nanda zijn sterk aanwezig in de kamer. Daardoor hangt er een drukkende sfeer. Een half jaar geleden heeft Fay deze kamer gekregen. Het is dus een sfeer die gecreëerd is door mensen. Fay is erg gevoelig en heeft daardoor last van deze emoties.

Ik zoek een moment om in gesprek te gaan met Onno, want ook hij zendt onbewust beelden door. Onno is als kind seksueel misbruikt en heeft het nooit tegen iemand durven vertellen. De schaamte was te groot. Jarenlang heeft hij het verdrongen, maar na de geboorte van Gesley zijn er problemen ontstaan. Het was alsof er een beerput werd opengetrokken en impotentie was het gevolg. Eerst dacht hij, dat het lag aan de stress die de geboorte van Gesley met zich meebracht. Maar na een aantal maanden werd het alleen maar erger. Nanda, die aangekomen was na de bevalling, zocht daar de oorzaak . Echt erover praten durfden ze geen van beiden en ze gingen elkaar op seksueel gebied uit de weg. Onno kijkt verbaasd als ik hem deze informatie vertel. Hij zeg niets, maar ik bespeur een opluchting. Ik bied Onno een training aan waar hij leert omgaan met zijn verborgen woede. Deze woede is de oorzaak van veel van zijn onderdrukte gevoelens. Maar ook een open gesprek met Nanda zal veel duidelijkheid scheppen, vertel ik aan Onno. Zwijgen lost niets op: het creëert in dit geval een onhoudbare situatie.

Ik reinig de kamer energetisch, zodat er rust ontstaat. Met Gesley’s paranormale ervaringen doe ik niets, omdat ze het als prettig ervaart. Het is prachtig dat ze haar gids ziet die haar beschermt.

De trainingen van Onno werpen zijn vruchten af en hij kan er nu met Nanda goed over praten. Bij de laatste training komt Onno met geweldig nieuws: voor Valentijnsdag heeft hij een leuk weekend geboekt in een romantisch hotel. Hij mag dit zwarte boek sluiten. Wat een mooi vooruitzicht. 

Meer columns

Geef een reactie