Gebruiksaanwijzing gezocht!

GEBRUIKSAANWIJZING GEZOCHT

‘”Kon ik maar in dat koppie kijken, dan wist ik misschien wat er in omgaat…”’ Een typische uitspraak van ouders op momenten dat ze niet weten wat ze met hun kind aan moeten. Goed nieuws, een gebruiksaanwijzing is voorhanden! Bénazir lost op eenvoudige wijze zaken op waar ouders tegenaan lopen. Door telepathisch contact krijgt zij inzicht in de denkwereld van een kind. Vervolgens maakt ze een zeer effectief en gedegen plan van aanpak, gebaseerd op haar kennis en ervaring als contextuoloog.’

In ‘Gebruiksaanwijzing gezocht’ bied ik handvatten en praktisch toepasbare tips en trucs voor aloude opvoedkundige problemen. Kijk mee door mijn bril naar de kinderen van nu en ontdek dat opvoeden vanuit de denkwereld van je kind verrassende effecten heeft!

Een kind kan zich niet in jouw wereld verplaatsen, maar jij wel in de zijne.

 

NBD|Biblion recensie

De auteur van dit boek is contextuologe naast psychologe, pedagoge en parapsychologe. Zij bekijkt opvoedingsproblemen niet alleen via zichtbare signalen van ouders en kind, maar zij maakt ook contact met het onderbewustzijn van ouders en kind. Zo krijgt zij ongefilterde, heldere informatie over de situatie. Zij verkrijgt deze informatie tijdens de gesprekken, zonder dat de ouders het merken en die zijn dan ook steeds erg verbaasd over de achterliggende kennis en inzicht van de gezinsverhoudingen. Problemen blijken dan regelmatig een andere oorzaak te hebben dan op het eerste gezicht gedacht wordt. Op basis van de zichtbare en onzichtbare informatie komt zij tot een behandelplan voor het gezin, waarin opvoeden een duidelijke structuur krijgt. De problemen zijn vrij algemeen, zoals bijvoorbeeld eet- en slaapproblemen, echtscheiding en het leven in twee culturen, het gevoel hebben er niet te mogen zijn enzovoort. Een vlot geschreven boek, waaraan ouders wat kunnen hebben en waaruit blijkt dat oplossingen vaak gemakkelijker te bereiken zijn dan men denkt. R.J. Volgers-Dekker (NBD|Biblion recensie)