Emotietraining info scholen

Wat als je te horen krijgt dat je een kind hebt dat niet voldoet aan de eisen van de maatschappij? Na deze boodschap worden kinderen vaak gestuurd naar een assertiviteitstraining. Ze moeten tijdens deze training gaan leren hoe je binnen een bepaald wenselijk kader kan vallen.

Zelfbeeld-verhogend is dit niet, want je krijgt al een deuk in je schaarse zelfvertrouwen omdat je wat aan jezelf moet doen om beter in de maatschappij te passen.

Onze training heeft derhalve een totaal andere insteek dan normaliter. Wij gaan ervan uit dat mens én maatschappij allebei goed zijn maar op verschillende manieren functioneren en daardoor niet de gewenste raakvlakken hebben. Er zal daarom een brug geslagen moeten worden om deze werelden  tot elkaar te brengen. Een brug die ervoor zorgt dat je jezelf niet verliest, maar wel de maatschappij begrijpt en andersom.

Stevig in je schoenen leren staan, dat is wat onze training wil bereiken. Dat kan alleen als je je eigen emoties, maar ook die van een ander begrijpt. Tijdens de training leren de cursisten hoe emoties werken en hoe te reageren op emoties van anderen.

Informatie die opgeslagen staat in het onderbewustzijn van de cursist wordt tijdens de training aangesproken waardoor men kan spreken over een unieke emotietraining die dieper gaat dan welke andere training dan ook. Blokkades waar men zich niet van bewust was, worden bewust gemaakt en er worden vervolgens weggewerkt.

Aan deze kinderen worden ook handvatten gegeven waardoor ze steviger in hun schoenen komen te staan.