De beleving van een autistische jongen

Bart vraagt aan mij of ik hem kan helpen met zijn broertje Pim die autistisch is. Pim wil absoluut niet door hem aangeraakt worden. Het gekke is dat zusje Fien hem wel mag aanraken en over zijn benen mag aaien. Maar als Bart over zijn benen aait, dan komt hij in opstand. Op telepatisch niveau leg ik contact met Pim en vraag hem waarom Bart niet over zijn been mag strelen. Hij laat me een hele simpele en duidelijke uitleg zien: Pim is homoseksueel en zijn vriend streelt hem over zijn been als liefkozing. Bart is zijn broer en mag dat niet doen. Fien is een meisje, dus die mag het weer wel. Ik vraag hem hoe Bart fysiek kan laten merken dat hij Pim aardig vindt. Door een arm om hem heen te slaan, of over zijn arm of rug te aaien, seint hij me telepathisch door.
Ik laat Bart het meteen uitproberen en de eerste keer verkrampt Pim. Maar als Bart het een paar minuten later weer doet, reageert hij ontspannen.
Bart is blij, want hij houdt van zijn broertje en eindelijk heeft hij een manier gevonden om dat te kunnen laten blijken.

De wereld van een autist is simpel en duidelijk, alleen moet je weten wat in hun koppie omgaat!

Geef een reactie