Anders zijn mag!

    ANDERS ZIJN MAG

Paranormaliteit is een hype. Het wordt vaak betiteld als zweverig, vaag en onbegrijpelijk. Dat er meer is tussen hemel en  aarde is bekend. Dat er een groep kinderen is die hier problemen door ondervindt, is minder bekend. ‘Anders zijn mag’ neemt u mee achter de schermen van deze nog relatief onbekende wereld. Aan de hand van waargebeurde casussen laat ik zien dat ‘het paranormale’ ook een andere kant heeft.

Onverklaarbare verschijnselen worden verklaard, maar dan op een nuchtere wijze. Door de (pseudo)-wetenschappen  psychologie, pedagogiek en parapsychologie naast elkaar te gebruiken, krijgt men meer inzicht in het gedrag van kinderen.

Waar de reikwijdte van de psychologie en pedagogiek stopt, wordt gekeken naar de parapsychologie, waardoor er verrassende, onbegrijpelijke, ontroerende en ondenkbare zaken aan de orde komen.

Een verrassend boek!

(NBD|Biblion recensie, Ruud Booms)
De auteur, o.a. columniste van het weekblad ‘Vriendin’, bespreekt op geserreerde wijze een aantal cases uit haar praktijk, waarin kinderen, behept met paranormale gaven, zoals helderziendheid en heldervoelendheid, dreigen vast te lopen door angstpsychosen en slaapstoornissen. Paranormale gaven behoren tot de buitenzintuiglijke waarnemingen, waarbij subjecten en objecten kunnen worden ervaren ongeacht de relatie tot de waarnemer. Haar hulp wordt veelal ingeroepen door vertwijfelde ouders die hun kind zien veranderen in een onhandelbaar wezen onder invloed van een entiteit. De therapeute legt telepathisch contact met het betrokken kind om de oorzaak van het psychische of fysieke probleem te achterhalen. Zij verklaart mysterieuze zaken door ze zowel psychologisch, pedagogisch als parapsychologisch te duiden en noemt zichzelf daarom ‘contextuoloog’. Door zich liefdevol open te stellen voor deze jonge mensen in nood weet zij negatieve ondervindingen te transformeren in positieve geestkracht. Het boek is gesteld in eenvoudige taal en bevat praktisch tips om het onverklaarbare te verklaren. Eerder verscheen van haar het jeugdboek ‘Help! Ik zie spoken’* over hetzelfde onderwerp.