De Gave training voor kids begint weer!

De GAVE training is een workshop voor kinderen van 5 tot en met 11 jaar (maximaal 24 kinderen), die  gevoelig zijn en extra handvatten nodig hebben om met hun gevoeligheid om te leren gaan. Tijdens deze dag komen ze niet alleen in contact met lotgenoten, maar worden hen de nieuwste technieken geleerd hoe ze zichzelf op een snelle manier kunnen afsluiten en dus kunnen redden in voor hun lastige situaties. De workshop is zeer afwisselend en kinderen zullen het eerder als een dagje uit ervaren dan als een dagje leren. Op professionele wijze wordt het programma afgewisseld met diverse activiteiten zoals: theorie, praktijk, filosoferen, omgaan met emoties en contacten leggen en spelen met leeftijdsgenoten. Het leren aangeven van je eigen grenzen wordt spelenderwijs benadrukt om de assertiviteit te stimuleren.

Tijdens de workshop is ook gedacht aan de innerlijke mens en de kinderen zullen een uitgebreide lunch krijgen met pannenkoeken, patat, frikandellen, kroketten, kaassouflées of kip nuggets. Gedurende de hele dag worden er hapjes en drankjes uitgedeeld. 

Na afloop krijgen de kinderen een cursuskaart mee als geheugensteuntje. De groepen zijn verdeeld over 4 begeleiders die allemaal een achtergrond hebben met kinderen.

Het programma voor de Gave training is als volgt:

  • 09.45 – 10.00 uur Ontvangst van de kinderen
  • 10.00 – 12.00 uur Programma: filosoferen, leren, doen
  • 12.00 – 13.00 uur Gezamenlijke lunch en activiteit
  • 13.00- 16.00 uur Programma: filosoferen, leren, doen
  • 16.15 -16.45 uur Korte uitleg ouders van de Gave training

Inhoud workshop:

Praktijk staat voorop en spelenderwijs wordt de theorie er doorheen verweven. Hier wordt veel aandacht besteed aan gevoelens en fysieke klachten die bij HSP horen. Ze krijgen een makkelijke uitleg over hun gevoeligheid en hoe ze ermee om moeten gaan. De kinderen krijgen ruimte om hun ervaringen (en vragen) te delen, zodat ze kunnen ervaren dat er meerdere kinderen dezelfde gevoeligheid hebben. Herkenning én erkenning staan centraal in deze groep, maar ook hier wordt het sociale gestimuleerd door middel van leren en spelen met elkaar. Want waarom reageert een groep soms niet zo prettig op je? Is je eigen gedrag misschien wel de reden ervan of zijn er andere oorzaken? 

De locatie is Party en Recreatiecentrum Westerpark op de Heuvelweg 4, 2716 DZ  Zoetermeer

Mocht u interesse hebben dan kunt u mailen naar workshop@benazir.nl.

De GAVE training leert van je handicap je gave te maken.

 

Ouder info:

Gedurende de workshop mogen de ouders niet aanwezig zijn in de ruimtes waar de trainingen gegeven wordt. Maar in het recreatiecomplex zijn genoeg ruimtes waar u heerlijk kunt genieten van een kopje koffie. Zoetermeer biedt genoeg mogelijkheden om uw dag te vullen en het Stadshart is op vijf autominuten afstand.