Wat voor gevolgen kan narcose hebben op een Hoog Sensitief Persoon?

Een Hoog Sensitief Persoon(HSP) heeft heel veel voelsprieten uitstaan. Daardoor kan hij soms wel meer dan tien keer zoveel dingen op energetisch gebied waarnemen dan een ander. Deze waarnemingen worden opgeslagen op zijn harde schijf, oftwel zijn onderbewustzijn. Als deze harde schijf overbelast wordt, ontstaan er problemen, net als bij een computer. Sommige ’taken’ kunnen dan moeizaam uitgevoerd worden, of worden soms helemaal niet uitgevoerd. Uiteindelijk heeft dit direct gevolgen voor de persoon, omdat je onderbewustzijn heel veel onbewuste processen aanstuurt.

Wat gebeurt er als je onder narcose gaat als HSP-er?

Je bewustzijn wordt platgelegd, maar je onderbewustzijn blijft wel actief. Door het narcosemiddel kan het zijn dat je met je onderbewustzijn net iets verder reikt qua ‘ontvangst’ dan bij een gewone slaap. Dat betekent dat je meer informatie naar binnen krijgt dan eigenlijk nodig is. Deze informatie wordt ook opgeslagen op je harde schijf en zal op de één of andere manier vroeg of laat verwerkt moeten worden. Dat kan onrust met zich meebrengen, want je harde schijf draait overuren om de extra informatie een plek te geven. Dat kun je dan ook merken, want na een narcose kunnen klachten ontstaan, zoals: vermoeidheid, onrust, slaapproblemen, stemmingswisselingen en bijvoorbeeld angsten, omdat je een gevoel hebt dat je even je stabiliteit kwijt bent.

Het is daarom van belang dat wanneer een HSP-er onder narcose gaat een gedegen afsluittechniek toegepast wordt, zodat het onderbewustzijn geen extra informatie krijgt.

Het hele genezingsproces zal positiever verlopen als het onderbewustzijn niet onnodig harder hoeft te werken. Een terugval kan dan bijvoorbeeld voorkomen worden. Voorkomen is altijd beter dan genezen.