round image on layout top

Opvoeduitdagingen

juli 6, 2012 by admin divider image

Gevonden: opvoedkundige gebruiksaanwijzing!

Opvoeden is hot en zal altijd wel hot blijven. Al decennia lang verschijnen er opvoedkundige boeken en trainingen. Diverse methodes moeten informatie geven aan ouders, zodat ze hun kinderen beter kunnen begrijpen. Opvoeden is een mengeling van je gevoel en je verstand gebruiken. Wat voor de ene ouder perfect werkt, blijkt een fiasco voor de andere ouder te zijn. De omstandigheden en personen maken dat iedere gezinssituatie uniek is. Duidelijkheid en structuur liggen wel aan de basis van het opvoeden. Een kind zendt signalen uit en als ouder moet je ervoor zorgen dat je deze niet alleen oppikt, maar ook kan vertalen. Iedere actie van een ouder roept een reactie op bij een kind en natuurlijk ook andersom. Soms kan je het in eerste instantie niet opmerken, maar het staat dan wel op de harde schijf van de mens opgeslagen, beter bekend als het onderbewustzijn. Als er in een gezin reacties ontstaan die ongewenst zijn, dan moet je gaan zoeken naar de acties die dit veroorzaakten.

Gevonden: opvoedkundige gebruiksaanwijzing, is een workshop  die dit vanuit verschillende hoeken bekijkt, waardoor het gezichtsveld breder kan worden.

 
Inhoud van de workshop:
Hoe geef ik mijn grenzen aan?
Hoe kan ik mijn kind stimuleren en zelfvertrouwen geven?
Hoe leer ik mijn kind omgaan met zijn emoties?
Hoe ga ik om met een kind dat een sterke eigen wil heeft?
Hoe leer ik mijn kind omgaan met een echtscheiding?
Hoe laat ik mijn kind slapen in zijn eigen bed?
Mijn kind lust alleen patat, hoe verander ik dat?
Mijn kind heeft geen respect, hoe verander ik dat?
Hoe ga ik om met pubers?
Hoe bepalend is mijn gedrag voor mijn kinderen?

Deze workshop zal plaatsvinden  van 9.30 uur tot 16.30 uur in Congrescentrum de Bergse Bossen in Driebergen. Dat is inclusief een uitgebreide lunch, cursusmateriaal, drankjes, ondersteuning en begeleiding na de workshop en het boek van Bénazir: Gebruiksaanwijzing gezocht!

Interesse? Mail naar workshop@benazir.nl

Meer workshops:

Leven met energie

Manuele tachyon energie

Emotie en gedrag

 


bottom round image

footer blue big nice

footertop right
© 2012 Bénazir