round image on layout top

Gave training voor kids

augustus 12, 2013 by admin divider image

De Gave training voor kids begint weer in het najaar van 2014 in Zoetermeer.

De GAVE training is een workshop voor kinderen die  gevoelig zijn en extra handvatten nodig hebben om met hun gevoeligheid om te leren gaan. Tijdens deze dag komen ze niet alleen in contact met lotgenoten, maar worden hen de nieuwste technieken geleerd hoe ze zichzelf op een snelle manier kunnen afsluiten en dus kunnen redden in voor hun lastige situaties. De workshop is zeer afwisselend en kinderen zullen het eerder als een dagje uit ervaren dan als een dagje leren. Op professionele wijze wordt het programma afgewisseld met diverse activiteiten zoals: theorie, praktijk, filosoferen, omgaan met emoties en contacten leggen en spelen met leeftijdsgenoten. Het leren aangeven van je eigen grenzen wordt spelenderwijs benadrukt om de assertiviteit te stimuleren.

Tijdens de workshop is ook gedacht aan de innerlijke mens en de kinderen zullen een uitgebreide lunch krijgen met pannenkoeken, patat, frikandellen, kroketten, kaassouflées of kip nuggets. Gedurende de hele dag worden er hapjes en drankjes uitgedeeld. 

Na afloop krijgen de kinderen een cursuskaart mee als geheugensteuntje en een deelnamebewijs. De groepen zijn verdeeld in diverse leeftijdsgroepen en er is per groep maar een beperkt aantal plaatsen. Iedere groep krijgt ook de handvatten die passen bij de leeftijd, zodat het makkelijk te bevatten is voor ieder kind.

 

Het programma voor de Gave training is als volgt:
 
09.45 – 10.00 uur Ontvangst van de kinderen
10.00 – 12.00 uur Programma: filosoferen, leren, doen, spelen
12.00 – 13.00 uur Gezamenlijke lunch en activiteit
13.00- 16.00 uur Programma: filosoferen, leren, doen, spelen
16.00 -16.30 uur Korte uitleg ouders van de Gave training

 Groep 1

Praktijk staat voorop en spelenderwijs wordt de theorie er doorheen verweven. Hier wordt veel aandacht besteed aan gevoelens en fysieke klachten die bij HSP horen. Spelen met elkaar en contacten leggen zorgen ervoor dat ook het sociale aan bod komt.  Deze groep is voor zes- en zeven jarigen.

Groep 2

Deze groep krijgt een makkelijke uitleg over hun gevoeligheid en hoe ze ermee om moeten gaan. De kinderen krijgen ruimte om hun ervaringen (en vragen) te delen, zodat ze kunnen ervaren dat er meerdere kinderen deze zelfde gevoeligheid hebben. Herkenning én erkenning staan centraal in deze groep, maar ook hier wordt het sociale gestimuleerd door middel van leren en spelen met elkaar.  Kinderen van 8 tot en met 10 jaar horen in deze groep.

Groep 3

Hoe ga je met je gevoeligheid om als je in een achtbaan van emoties zit. Duidelijke uitleg over emoties en HSP komen hier aan de orde, maar ook de gevaren van hallucinerende middelen voor kinderen die extra gevoelig zijn. Aandacht wordt ook besteed aan de gevaren van glaasje draaien, omdat de kinderen in een experimentele fase zitten. Uiteraard worden er praktische handvatten geboden en ook hier komt het sociale aspect aan de orde.

De locatie is Party en Recreatiecentrum Westerpark op de Heuvelweg 4, 2716 DZ  Zoetermeer

Mocht u interesse hebben dan kunt u mailen naar workshop@benazir.nl.

 

De GAVE training leert van je handicap je gave te maken.

 

Ouder info:

Gedurende de workshop mogen de ouders niet aanwezig zijn in de ruimtes waar de trainingen gegeven wordt. Maar in het recreatiecomplex zijn genoeg ruimtes waar u heerlijk kunt genieten van een kopje koffie. Zoetermeer biedt genoeg mogelijkheden om uw dag te vullen en het Stadshart is op vijf autominuten afstand.


bottom round image

footer blue big nice

footertop right
© 2012 Bénazir