round image on layout top

Emotietraining

juli 6, 2012 by admin divider image

Emotie is een term die in ons dagelijks taalgebruik regelmatig gebezigd wordt. Maar wat is het en hoe kun je het  beheersen. Woede en angst  zijn bijvoorbeeld emoties waar  je jezelf helemaal in kunt verliezen.

Meer dan  1 miljoen Nederlanders heeft last van een of meer angststoornissen. Hun leven wordt daardoor direct beïnvloed. Vaak weten ze niet hoe de angsten zijn ontstaan en waar ze vandaan komen. Fysieke, geestelijke en sociale problemen zijn vaak het gevolg hiervan.

Door je emoties te leren kennen leer je niet alleen jezelf kennen, maar ook de mensen om je heen. Weten hoe je moet reageren als iemand een emotionele ontlading heeft, geeft je stabiliteit en zelfvertrouwen.

Door meer te weten te komen over jouw emoties leer je meer over het gedrag van je medemens.  Ons gedrag wordt immers direct beïnvloed door onze emoties.

Emotie en gedrag is een praktische workshop waar de verbanden en de uitleg gericht zijn op het dagelijkse leven. Concrete handvatten reiken we aan. Het is geen therapie, maar verrijkingsstof voor je leven. Emoties en daaruit voortvloeiend gedrag zijn dagelijkse dilemma’s waarmee we moeten leren dealen. Dan krijgen we weer grip op ons leven en een betere kijk op de mensen met wie we samenleven.

Wat komt eraan de orde?
Hoe kan ik mijn emoties beter onder controle houden?
Hoe kan ik mijn zelfbeeld vergroten en die van mijn kind?
Hoe leer ik nee zeggen?
Hoe kan ik mijn woede controleren?
Hoe kan ik mijn angst overwinnen?
Hoe kan ik het gedrag van mijn kinderen leren begrijpen?
Hoe kan ik mezelf assertiever maken?
Hoe stel ik mezelf op tegenover dominant gedrag?
Hoe leer ik leven met HSP?

De workshops worden gegeven in het Congrescentrum Bergse Bossen in Driebergen van 09.30 uur tot 17.00 uur inclusief een uitgebreide lunch, koffie, thee en cursusmateriaal.

Interesse?
Mail  naar meet@benazir.nlbottom round image

footer blue big nice

footertop right
© 2012 Bénazir