Bénazir is de pionier wat betreft het ontwikkelen van nieuwe technieken voor HSP-ers.
Ze geeft er tijdens haar gratis lezingen informatie over, maar de workshop Leven Met Energie geeft uitgebreide praktische informatie en handvatten om de zelfredzaamheid van een HSP te bevorderen.

Leven Met Energie 2  is een vervolgworkshop voor mensen die enthousiast geraakt zijn en wat intensiever met gedachtekracht willen werken. In Leven met energie TRAVEL komen praktische oefeningen en tip aan de orde die helemaal gericht zijn hoe je jezelf kunt ‘redden’ op vakantie als er negatieve energieën zijn.

En met de workshop Manuele Tachyon Energie voor gevorderden, komt ze met verrassende en revolutionaire technieken die aansluiten op Leven Met Energie 2. De oosterse- en westerse cultuur worden samengevoegd tijdens deze workshop waardoor je van alle beide culturen het mooiste kunt integreren in je leven om het net even wat aangenamer te maken.

Ook de psychologische workshops Inzichten in Angsten en Loslaten doe je zo,  komen met nooit eerder vertoonde inzichten voor mensen die te kampen hebben met angsten of wat meer erover willen weten. Dat angsten  generaties lang doorgevoerd kunnen worden is confronterend, maar ook een eyeopener om het patroon te kunnen doorbreken. Het is geen therapie, maar een nuchtere workshop waar inzichten geven en handvatten bieden de boventoon voeren. Loslaten doe je zo laat je de weg van vrijheid zien en rekent af met het verleden.

De pedagogische workshop Opvoeden wordt leuk zijn bedoeld om een gezin op een snelle, effectieve en doeltreffende manier weer op de rails te krijgen. Het gezin is immers de basis van onze maatschappij.

Bénazir is veelzijdig en dat blijkt wel uit de workshops die ze aanbiedt.

Workshops en lezingen van 2018 en 2019

Zaterdag 8 december 2018 Volgeboekt

Opvoeden wordt leuk (Loon op Zand) Gratis workshop (voor cliënten)

Opvoeden is hot en zal altijd wel hot blijven. Al decennia lang verschijnen er opvoedkundige boeken en trainingen. Diverse methodes moeten informatie geven aan ouders, zodat ze hun kinderen beter kunnen begrijpen. Opvoeden is een mengeling van je gevoel en je verstand gebruiken. Wat voor de ene ouder perfect werkt, blijkt een fiasco voor de andere ouder te zijn. De omstandigheden en personen maken dat iedere gezinssituatie uniek is. Duidelijkheid en structuur liggen wel aan de basis van het opvoeden. Een kind zendt signalen uit en als ouder moet je ervoor zorgen dat je deze niet alleen oppikt, maar ook kan vertalen. Iedere actie van een ouder roept een reactie op bij een kind en natuurlijk ook andersom. Soms kan je het in eerste instantie niet opmerken, maar het staat dan wel op de harde schijf van de mens opgeslagen, beter bekend als het onderbewustzijn. Als er in een gezin reacties ontstaan die ongewenst zijn, dan moet je gaan zoeken naar de acties die dit veroorzaakten. Deze workshop is speciaal voor ouders met pubers.

Zondag 16 december 2018 volgeboekt

HOE KOM IK LOS VAN MIJN VERLEDEN?

Als kind groei je op in een thuissituatie die niet altijd even fijn is. De ervaringen die je opdoet kunnen soms diepe wonden en/of littekens achterlaten. In sommige periodes in je leven spelen ze weer op en dat zijn meestal de periodes wanneer je eigen thuissituatie je onzeker maakt. De invloed van je ouders zorgt er dan voor dat je op een bepaalde manier naar je zelf gaat kijken en dat kan soms heel erg negatief zijn. Je draait rond in cirkeltjes en je kunt het maar met weinig mensen bespreken, omdat je dan weer een naar gevoel van verraad over jezelf heen krijgt.

Dit zijn situaties die ik regelmatig tegenkom en mensen ontzettend kunnen raken. Daarom wil ik een middag organiseren waar mensen de mogelijkheid krijgen om hun hart te luchten, maar ook handvatten krijgen om positiever naar hun jeugd te kijken. Een mogelijkheid om dus los te komen van de ervaringen die je hebt opgedaan tijdens je jeugd.
December is de familiefeestmaand, maar voor sommigen is het zeker geen feest samen met de familie.

Zondag 16 december 2018 wil ik van 13.00 uur tot 17.00 uur een gezellige middag met inhoud plannen.De bedoeling is echter we dat we samen de middag op culinair gebied aankleden en dan dacht ik aan een High Tea.

GAVE training (Zoetermeer)

De Gave training is veel intensiever en kindgerichter geworden.
Dat houdt in dat we maximaal 5 kinderen per training hebben,waardoor je bijna een individuele benadering krijgt. De GAVE training is in 3 groepen onderverdeeld (A,B,en C).
Het doel van deze training is dat de kinderen leren om met hun HSP/HCP om te gaan op een speelse en leuke manier.

A-Groep
6 en 7 jaar
Magische trucjes leren en in de praktijk toepassen.
Uitzoeken wie je bent aan de hand van Bert en Ernie (min of plus persoon)
Leren omgaan met ervaringen en emoties door Bert en Ernie
Samenwerken is leuk.

B-Groep
8 tot en met 10 jaar
Je eigen afsluittechniek maken en in de praktijk toepassen.
Waar raak je overprikkeld van?
Hoe krijg je vertrouwen in jezelf?
Gezamenlijke opdracht plannen, maken en uitvoeren.

C-Groep 
11 tot en met 13 jaar
Je eigen afsluittechniek maken en in de praktijk toepassen.
Wat voor effect heeft een groep op me en hoe ga ik ermee om?
Hoe krijg je vertrouwen in jezelf?
Samenwerken d.m.v. organiseren en uitvoeren en gebruik maken van elkaars sterke kanten.

De groepen B en C leren zelf een afsluittechniek te ontwikkelen waardoor ze veel gemotiveerder zijn om het te gebruiken. De A groep krijgt leuke trucjes die helemaal passen in hun belevingswereld.
Bénazir gaat de geleerde afsluittechnieken gelijk met ze in de praktijk brengen door een buitenactiviteit met ze te doen. Deze activiteit is geheel afhankelijk van het weer en de leeftijd, waardoor het iedere keer verschillend kan zijn. De lunch verzorgen de kids zelf, omdat dat een mooie manier is om kinderen te leren hoe ze moeten samenwerken. Filosoferen over zelfvertrouwen, angst, woede, verdriet en andere gevoelens komen ook aan bod. Bij iedere groep is dit aangepast aan de belevingswereld. Concrete handvatten worden eventueel geboden als de assertiviteit gestimuleerd moet worden.

Wanneer?
Mini’s: (5 jaar)
Zaterdag 2 februari 2019 (volgeboekt)
Zaterdag 25 mei 2019 beschikbaar

Groep A: (6 en 7 jaar)
Zaterdag 16 maart 2019 beschikbaar

Groep B: (8, 9, en 10 jaar)
Zaterdag 26 januari 2019 (volgeboekt)
Zondag 17 februari 2019 (volgeboekt)
Zaterdag 30 maart 2019 beschikbaar

Groep C: (11,12 en 13 jaar)
Zondag 7 april 2019 (volgeboekt)
Zaterdag 11 mei beschikbaar

 

Nieuwe workshops in 2019

HSP carré
Een workshop die bestaat uit 4 losse onderdelen. Ze zijn onafhankelijk van elkaar te volgen en vormen samen een schat van informatie en handvatten voor een Hoog sensitief Persoon. Het zijn korte workshop die drie uur duren en op diverse plaatsen in Nederland en België gegeven zullen worden.

Less stress
Leren omgaan met stress en Bénazir heeft een anti-stress programma  ontwikkeld waardoor een emotionele terugval vermindert. Het is een programma dat direct een gunstige invloed heeft op de emotieverwerking van mensen

Even niet HSP
Tijdens deze workshop leert met snelle afsluittechnieken waardoor men handvatten krijgt hoe men om moet gaan met HSP.

Energie in mijn leven | werken met Manuele Tachyon Energie

Angst ombuigen naar vertrouwen

De nazorg die Bénazir en haar team leveren na de workshop, bieden iedereen de mogelijkheid om alle handvatten daadwerkelijk toe te passen in de praktijk. Deze ondersteuning is gratis en onbeperkt.

Mail voor meer informatie en  inschrijvingen naar  workshop@benazir.nl