Bénazir is de pionier wat betreft het ontwikkelen van nieuwe technieken voor HSP-ers.
Ze geeft er tijdens haar gratis lezingen informatie over, maar de workshop Leven Met Energie geeft uitgebreide praktische informatie en handvatten om de zelfredzaamheid van een HSP te bevorderen.

Leven Met Energie 2  is een vervolgworkshop voor mensen die enthousiast geraakt zijn en wat intensiever met gedachtekracht willen werken. In Leven met energie TRAVEL komen praktische oefeningen en tip aan de orde die helemaal gericht zijn hoe je jezelf kunt ‘redden’ op vakantie als er negatieve energieën zijn.

En met de workshop Manuele Tachyon Energie voor gevorderden, komt ze met verrassende en revolutionaire technieken die aansluiten op Leven Met Energie 2. De oosterse- en westerse cultuur worden samengevoegd tijdens deze workshop waardoor je van alle beide culturen het mooiste kunt integreren in je leven om het net even wat aangenamer te maken.

Ook de psychologische workshops Inzichten in Angsten en Loslaten doe je zo,  komen met nooit eerder vertoonde inzichten voor mensen die te kampen hebben met angsten of wat meer erover willen weten. Dat angsten  generaties lang doorgevoerd kunnen worden is confronterend, maar ook een eyeopener om het patroon te kunnen doorbreken. Het is geen therapie, maar een nuchtere workshop waar inzichten geven en handvatten bieden de boventoon voeren. Loslaten doe je zo laat je de weg van vrijheid zien en rekent af met het verleden.

De pedagogische workshop Opvoeden wordt leuk zijn bedoeld om een gezin op een snelle, effectieve en doeltreffende manier weer op de rails te krijgen. Het gezin is immers de basis van onze maatschappij.

Bénazir is veelzijdig en dat blijkt wel uit de workshops die ze aanbiedt.

Workshops en lezingen van 2018

Zondag 7 oktober 2018
Leven met energie basis in Driebergen (Bergse Bossen)

De workshop voor HSP-ers!   
Alles bestaat uit energie, u ook!
Maar als deze energie een negatieve invloed op je heeft,hoe moet je deze dan weren of eventueel omkeren.
Tijdens de workshop gaan we in op diverse aspecten van de mens en zijn omgeving die van belang zijn om je eigen geluk te kunnen bepalen.
Het doel van deze dag is de mensen hun zelfredzaamheid weer terug te geven doordat je weet hoe je je kunt afsluiten van negativiteit.
Onderwerpen als HSP, gedachtenkrachten en emoties komen aan de orde.
U krijgt in vogelvlucht tijdens de theorielessen te zien hoe u verbonden bent met uw omgeving.
Tijdens de praktijklessen krijgt u handvatten hoe u zich kunt handhaven in een negatieve omgeving.
Neem het heft weer in eigen handen met LME basis.
Meer informatie 
Praktische handvatten, contacten met andere lotgenoten, informatie over HSP om uiteindelijk zelfredzaamheid te verkrijgen, is het doel van deze training.

GAVE training (Zoetermeer)

Woensdag 24 oktober (vol) en vrijdag 26 oktober (vol) A-groep
Zaterdag 20 oktober(vol) en zondag 18 november B-groep
Zondag 4 november (vol) en zaterdag 10 november C-groep

De Gave training is veel intensiever en kindgerichter geworden.
Dat houdt in dat we maximaal 5 kinderen per training hebben,waardoor je bijna een individuele benadering krijgt. De GAVE training is in 3 groepen onderverdeeld (A,B,en C).
Het doel van deze training is dat de kinderen leren om met hun HSP/HCP om te gaan op een speelse en leuke manier.

A-Groep
6 en 7 jaar
Magische trucjes leren en in de praktijk toepassen.
Uitzoeken wie je bent aan de hand van Bert en Ernie (min of plus persoon)
Leren omgaan met ervaringen en emoties door Bert en Ernie
Samenwerken is leuk.

B-Groep
8 tot en met 10 jaar
Je eigen afsluittechniek maken en in de praktijk toepassen.
Waar raak je overprikkeld van?
Hoe krijg je vertrouwen in jezelf?
Gezamenlijke opdracht plannen, maken en uitvoeren.

C-Groep 
11 tot en met 13 jaar
Je eigen afsluittechniek maken en in de praktijk toepassen.
Wat voor effect heeft een groep op me en hoe ga ik ermee om?
Hoe krijg je vertrouwen in jezelf?
Samenwerken d.m.v. organiseren en uitvoeren en gebruik maken van elkaars sterke kanten.

De groepen B en C leren zelf een afsluittechniek te ontwikkelen waardoor ze veel gemotiveerder zijn om het te gebruiken. De A groep krijgt leuke trucjes die helemaal passen in hun belevingswereld.
Bénazir gaat de geleerde afsluittechnieken gelijk met ze in de praktijk brengen door een buitenactiviteit met ze te doen. Deze activiteit is geheel afhankelijk van het weer en de leeftijd, waardoor het iedere keer verschillend kan zijn. De lunch verzorgen de kids zelf, omdat dat een mooie manier is om kinderen te leren hoe ze moeten samenwerken. Filosoferen over zelfvertrouwen, angst, woede, verdriet en andere gevoelens komen ook aan bod. Bij iedere groep is dit aangepast aan de belevingswereld. Concrete handvatten worden eventueel geboden als de assertiviteit gestimuleerd moet worden.

Vrijdag 2 november 2018 (Benthuizen)

Informatie-avond HCP (Heel Communicatie Persoon)
Deze avond wordt op een nuchtere, psychologische manier gekeken naar de uitdagingen van een Heel Communicatief  Persoon. Dat er kinderen zijn die gevoeliger zijn dan andere kinderen is niet nieuw.  Er bestaat een groep mensen die extra voelsprieten hebben uitstaan en daardoor meer kunnen voelen dan anderen. Dat is ongeveer 20 % van de bevolking en dat zijn Hoog Sensitieve Personen. Langzamerhand wordt deze groep (h)erkend en gaat men ‘rekening’ houden met hun extra voelsprieten. Nu is er een nieuwe groep kinderen ‘opgestaan’ en die zijn vele malen gevoeliger dan de HSP-ers. Ik noem ze de HCP-ers.Door het ontvangen van te veel prikkels kunnen er struikelblokken ontstaan. Als je deze  niet goed of maar gedeeltelijk kan verwerken, kan er een overprikkeling ontstaan. Een overprikkeling die allerlei lichamelijke en geestelijke klachten met zich mee kan brengen, zoals: gedragsproblemen, angststoornissen, stemmingswisselingen, burn-out, vermoeidheidsklachten en onverklaarbare lichamelijke klachten

Ouders kunnen hun ervaringen delen met elkaar en er worden ook concrete handvatten gegeven. Meer informatie

Woensdag 7 november 2018

Lezing Hoog Sensitieve Personen in Knipe (Friesland)

In deze lezing wordt op een nuchtere, psychologische manier gekeken naar de uitdagingen van een Hoog Sensitief Persoon. Door het ontvangen van te veel prikkels kunnen er struikelblokken ontstaan. Als je deze  niet goed of maar gedeeltelijk kan verwerken, kan er een overprikkeling ontstaan. Een overprikkeling die allerlei lichamelijke en geestelijke klachten met zich mee kan brengen, zoals: gedragsproblemen, angststoornissen, stemmingswisselingen, burn-out, vermoeidheidsklachten en onverklaarbare lichamelijke klachten

De adviezen en informatie worden gegeven door Bianca Nazir, die een pionier is op het gebied van HSP. De honderden kinderen die zij jaarlijks begeleidt op dit gebied, leren op een praktische manier om te gaan met hun gevoeligheid. Ze ontwikkelt daarvoor zelf technieken die al gebruikt kunnen worden door kinderen vanaf 3 jaar.

Zaterdag 24 november 2018 

Opvoeden wordt leuk (Nieuw Vennep) Gratis workshop (voor cliënten)

Opvoeden is hot en zal altijd wel hot blijven. Al decennia lang verschijnen er opvoedkundige boeken en trainingen. Diverse methodes moeten informatie geven aan ouders, zodat ze hun kinderen beter kunnen begrijpen. Opvoeden is een mengeling van je gevoel en je verstand gebruiken. Wat voor de ene ouder perfect werkt, blijkt een fiasco voor de andere ouder te zijn. De omstandigheden en personen maken dat iedere gezinssituatie uniek is. Duidelijkheid en structuur liggen wel aan de basis van het opvoeden. Een kind zendt signalen uit en als ouder moet je ervoor zorgen dat je deze niet alleen oppikt, maar ook kan vertalen. Iedere actie van een ouder roept een reactie op bij een kind en natuurlijk ook andersom. Soms kan je het in eerste instantie niet opmerken, maar het staat dan wel op de harde schijf van de mens opgeslagen, beter bekend als het onderbewustzijn. Als er in een gezin reacties ontstaan die ongewenst zijn, dan moet je gaan zoeken naar de acties die dit veroorzaakten.

 

Zondag 20 januari 2019 

Leven met energie basis in Friesland (locatie nog niet bekend)

 De workshop voor HSP-ers!   
Alles bestaat uit energie, u ook!

Maar als deze energie een negatieve invloed op je heeft,  hoe moet je deze dan weren of eventueel omkeren. Tijdens de workshop gaan we in op diverse aspecten van de mens en zijn omgeving die van belang zijn om je eigen geluk te kunnen bepalen. Het doel van deze dag is de mensen hun zelfredzaamheid weer terug te geven doordat je weet hoe je je kunt afsluiten van negativiteit. Onderwerpen als HSP, gedachtenkrachten en emoties komen aan de orde. U krijgt in vogelvlucht  tijdens de theorielessen te zien hoe u verbonden bent met uw omgeving. Tijdens de praktijklessen krijgt u handvatten hoe u zich kunt handhaven in een negatieve omgeving. Neem het heft weer in eigen handen met LME.

 Meer informatie 

Praktische handvatten, contacten met andere lotgenoten, informatie  over HSP om uiteindelijk zelfredzaamheid te verkrijgen, is het doel van deze training.

 

Datum in 2019 volgt van Manuele Tachyon Energie (Driebergen)

Word het niet eens tijd dat je gaat leven zoals JIJ het wil? Manuele Tachyon Energie (MTE) biedt enorm veel mogelijkheden.

Je energielevel verhogen en blokkades opruimen zijn zaken die aan bod komen tijdens deze workshop.  De krachtigste vrije energie die er beschikbaar is, zal een verrijking worden in uw leven als u het toelaat. Zie dat je een onderdeel van  een groot geheel bent en ervaar de mogelijkheden. Tijdens de workshop leer je werken met je energiecentra en hoe je deze kan bevoorraden.  Het zal  niet alleen jezelf maar ook je omgeving ten goede komen.

De workshop bevat zowel praktijk als theorie en is bedoeld om praktische handvatten te bieden. Het geleerde kan men meteen in de praktijk brengen.

Meer informatie

Alle workshops behalve de Gave Training, het GAVE uitje en opvoedworkshops, worden gegeven in Congrescentrum Bergse Bossen in Driebergen  van 09.30 tot 17.00 uur en zijn inclusief uitgebreide lunch, versnaperingen, drankjes en cursusmateriaal.

De nazorg die Bénazir en haar team leveren na de workshop, bieden iedereen de mogelijkheid om alle handvatten daadwerkelijk toe te passen in de praktijk. Deze ondersteuning is gratis en onbeperkt.

Mail voor meer informatie en  inschrijvingen naar  workshop@benazir.nl